Vedä Henkeä -seurakunta aloitti Kolmosella

Vedä Henkeä -seurakunta aloitti Kolmosella

VH-seurakunnan uusi toimintakausi alkoi iloisissa merkeissä, sillä 4.8.2015 vietettiin uuden tilan avajaisjuhlaa. Seurakunta on vuokrannut Pietarsaaren työväentalon eli Kolmosen tilat Pietarsaaren työväenyhdistykseltä ja tehnyt sille mittavan pintaremontin sisätiloihin.

Avajaistilaisuus keräsi mukavasti kiinnostuneita paikan päälle.

- Arvioisin, että osallistujia oli sadan pintaan, laskeskelee VH-seurakunnan pastori, Rami Lehtola.

Kolmosella kuultiin tiistaina työväenyhdistyksen puheenjohtajan Ulla Hellénin tervehdys, jossa hän ihasteli Kolmosen kasvojenkohotusta ja iloitsi yhteistyömahdollisuudesta. Hellén kertoi samalla juhlaväelle, että nimitys Kolmonen juontaa juurensa bingotoiminnan kultaisiin vuosiin, jolloin työväentalolla oli kolmas toimiva bingo.

Seurakunnan hallitus muisti kukkasin ja lahjakortein talkoisiin suurimman panoksensa antaneita. Yhteensä talkoisiin osallistui 35 henkilöä, joiden ikähaitari oli 4-66 vuoteen.

- Sanotaan, ettei maailma tule valmiiksi tekemällä. Jos minun äitini ja isäni ovat puikoissa, niin voin taata että tulee. Noin kahdestatuhannesta talkootunnista he ovat yhdessä muutaman muun kanssa tehneet puolet, iloitsi Lehtola

Jumala kannattaa työväenliikettä

Lehtola puhui Kolmosen henkeä kunnioittaen työväenliikkeen ja kristillisen uskon yhtymäkohdista. Jaakobin kirjeessä puhutaan työläisen oikeudesta palkkaansa (Jaakob 5:4), Sananlaskuissa kielletään heikon ja köyhän sortaminen (Sananl. 22:22). Samoin Mooses kieltää muukalaisen, orvon ja lesken riistämisen.

- Jumala kannattaa työväenliikettä. Hän haluaa, että kohtelemme toisiamme oikeudenmukaisesti, Lehtola saarnasi.

Lehtolan koko saarnan voit kuunnella tästä linkistä. Hän toi myös terveiset Roomasta, jossa oli hiljattain tapaamassa VH-seurakunnan Global Family -yhteistyöverkoston pastoreita.

Musiikkia, hampurilaisia ja uudistunut Tähtijengi

Illan aikana kuultiin VH-housebändiä, joka täräytti ilmoille vaihtelevan setin niin maallista kuin hengellisempääkin musiikkia. Johannes ja Eva-Marie Ahlvik ovat pettämättömiä laulusolisteja, joita komppasivat Eliza ja Jonne Mäkipelto yhdessä Egon Veevon ja Kalle Mäkipellon kanssa.

Tähtijengi on Vedä Henkeä -seurakunnan lapsityötä, jonka ansiosta vanhemmat voivat halutessaan jättää yli 2-vuotiaansa hyviin käsiin tilaisuuksien ajaksi. Tähtijengin tilat ovat nyt vähintään kolminkertaiset aikaisempaan verrattuna. Tähtijengin huoneessa on lapsille mm. leikki-, askartelu- ja pelimahdollisuuksia. Kristillinen opetus kuuluu Tähtijengin toimintaan kiinteästi.

VH-seurakunnan visiona on lähentää seurakuntalaisia ja muita osallistujia toisiinsa kahvittelun merkeissä. Avajaistilaisuudessa juhlittiin enemmänkin: tarjolla oli hampurilaisia, upeita kakkuja ja monenlaista muuta herkkua. Joka tiistai-ilta vapaaehtoiset keittiöihmiset järjestävät tarjoilun, josta halukkaat voivat lahjoittaa vapaaehtoisen maksun keräyslippaaseen.

VH-illat jatkuvat tästä eteenpäin joka tiistai klo 18.30 alkaen. Jokainen on edelleen tervetullut mukaan iltoihin. Tee tästä itsellesi uusi rutiini tiistai-iltoihin.

Kuvat: Raine Ahopelto ja Iida Lehtola